Груша Таврійська, Опис
ПОХОДЖЕННЯ: Сорт отриманий в Криму від схрещування сортів Бебе Боск і Деканка зимова. Скороплідний, високоврожайний сорт, має стійкі квітки до весняних заморозків. Високих смакових якостей.
ТЕРМІНИ ДОЗРІВАННЯ: Знімна зрілість настає в кінці вересня. Плоди міцно утримуються на дереві.
Характеристика плоду: Плоди великі, одномірні 200-240 гр., Овально - конічної, яйцевидної або шіроконіческой форми. Поверхня злегка горбиста. Шкірочка середньої щільності. Основне забарвлення в період знімною зрілості яскраво-жовте, покривне - на окремих плодах у вигляді легкого рожевого рум'янцю. М'якоть кремова, соковита, масляниста,солодка дуже високих смакових якостей.
РОСТОВІ ОСОБЛИВОСТІ СОРТИ: Дерево середньоросле, з пірамідальною кроною, середньої компактності з густообліственнимі кроною. Сумісний з айвою.
Запилювачів: Васса, Золотиста, Дессертная, Деканка зимова. Часткова самоплідність.
Зимостійкість: Таврійська - високо зимостійкий сорт груші.
СТІЙКІСТЬ До ХВОРОБ: Поразок листя і плодів паршею не відзначено, стійкість