ПОХОДЖЕННЯ: Сорт походження з Франції. Виявлено в Ліоні близько 1915 року як випадковий сіянець.
ТЕРМІНИ ДОЗРІВАННЯ: сорт ранній. 1-7 червня, 1-я вишнева неділя
РОСТОВІ ОСОБЛИВОСТІ: Дерево середньоросле з округлою густою кроною. Скелетні гілки світло-коричневі, з часто розташованими на корі чечевичками. Пагони злегка зігнуті, світло-коричневі. Листя овальне, з двояко остропільчатие зазубренностью країв; черешок з округлими, темно-червоними залозками. Квітки блюдцевидной, з шірокообратно- яйцевидним, дотичними пелюстками.
ХАРАКТЕРИСТИКА ПЛОДА / КВІТКА: Плоди черешні сорту Бурлат середньою масою 6,4 г і більше, плоско-округлі при повному дозріванні, чорно-червоні, з чітко вираженою лінією черевного шва, сік темно-червоний. Кісточка округло-овальна, велика, масою 0,4 г, з яскраво вираженими боковими ребрами, добре відділяється від м'якоті, становить 6,3% від загальної маси плоду. Плодоніжка 35-40 мм, прикріплена до плоду прочно.Хорошій ранній промисловий сорт черешні, який характеризується хорошими товарними і смаковими якостями плодів в поєднанні з щільною м'якоттю. Плоди призначені, головним чином, для споживання в свіжому вигляді, але придатні також для консервування. Придатний для транспортування.
М'ЯКОТЬ: М'якоть темно-червона, середньої щільності, містить сухих речовин - 14,7%, цукрів - 11,2%, вільних кислот - 0,6%, аскорбінової кислоти - 6 мг на 100 г сирої маси.
СТІЙКІСТЬ До ХВОРОБ, зимостійкість: До грибкових хвороб проявляє відносну стійкість, сприйнятливий до розтріскування плодів після дощу.
ОСОБЛИВІСТЬ ЗБЕРІГАННЯ, транспортабельний: транспортабельний.
Запилювачі: Кращі сорти-запилювачі: Джорджія, Лапінс, Ферровія.
ПОХОДЖЕННЯ: Сорт походження з Франції. Виявлено в Ліоні близько 1915 року як випадковий сіянець.
ТЕРМІНИ ДОЗРІВАННЯ: сорт ранній. 1-7 червня, 1-я вишнева неділя
РОСТОВІ ОСОБЛИВОСТІ: Дерево середньоросле з округлою густою кроною. Скелетні гілки світло-коричневі, з часто розташованими на корі чечевичками. Пагони злегка зігнуті, світло-коричневі. Листя овальне, з двояко остропільчатие зазубренностью країв; черешок з округлими, темно-червоними залозками. Квітки блюдцевидной, з шірокообратно- яйцевидним, дотичними пелюстками.
ХАРАКТЕРИСТИКА ПЛОДА / КВІТКА: Плоди черешні сорту Бурлат середньою масою 6,4 г і більше, плоско-округлі при повному дозріванні, чорно-червоні, з чітко вираженою лінією черевного шва, сік темно-червоний. Кісточка округло-овальна, велика, масою 0,4 г, з яскраво вираженими боковими ребрами, добре відділяється від м'якоті, становить 6,3% від загальної маси плоду. Плодоніжка 35-40 мм, прикріплена до плоду прочно.Хорошій ранній промисловий сорт черешні, який характеризується хорошими товарними і смаковими якостями плодів в поєднанні з щільною м'якоттю. Плоди призначені, головним чином, для споживання в свіжому вигляді, але придатні також для консервування. Придатний для транспортування.
М'ЯКОТЬ: М'якоть темно-червона, середньої щільності, містить сухих речовин - 14,7%, цукрів - 11,2%, вільних кислот - 0,6%, аскорбінової кислоти - 6 мг на 100 г сирої маси.
СТІЙКІСТЬ До ХВОРОБ, зимостійкість: До грибкових хвороб проявляє відносну стійкість, сприйнятливий до розтріскування плодів після дощу.
ОСОБЛИВІСТЬ ЗБЕРІГАННЯ, транспортабельний: транспортабельний.
Запилювачі: Кращі сорти-запилювачі: Джорджія, Лапінс, Ферровія.