ПОХОДЖЕННЯ: Сорт невідомого походження, виділений л. Симиренко. У 19 столітті. Сорт має широке поширення і велику популярність.
ТЕРМІНИ ДОЗРІВАННЯ: Збиральна стиглість настає в кінці вересня на початку жовтня.
ХАРАКТЕРИСТИКА ПЛОДУ: плоди середніх і великих розмірів – 150 -210 гр. Вирівняні, округло конічні, десь асиметричні, зелені, з великою кількістю світлих, досить великих цяток. Шкірочка товста, дуже щільна і еластична, гладка, блискуча і масляниста.
М'якоть біла, з зеленуватим відтінком, в середині періоду зберігання – світло-кремова, щільна, дуже соковита і ароматна, відмінного збалансованого смаку.
РОСТОВІ ОСОБЛИВОСТІ ПЛОДУ: Дерево середньоросле з широко округлою кроною. Паросткоутворювальна здатність висока.
ЗАПИЛЮВАЧІ: цвітіння в середньопізні терміни. Диплоїд ,самобесплідний. Кращі запилювачі: Айдаред,Гольден Делішес, Антонівка звичайна, Кальвіль сніговий.
ЗИМОСТІЙКІСТЬ: зимостійкість середня.
СТІЙКІСТЬ ДО ХВОРОБ: стійкість до парші і борошнистої роси низька.
ОСОБЛИВОСТІ ЗБЕРІГАННЯ: у звичайному холодильнику плоди зберігаються 7-8 місяців, не в'януть. Транспортабельність висока.
ПОХОДЖЕННЯ: Сорт невідомого походження, виділений л. Симиренко. У 19 столітті. Сорт має широке поширення і велику популярність.
ТЕРМІНИ ДОЗРІВАННЯ: Збиральна стиглість настає в кінці вересня на початку жовтня.
ХАРАКТЕРИСТИКА ПЛОДУ: плоди середніх і великих розмірів – 150 -210 гр. Вирівняні, округло конічні, десь асиметричні, зелені, з великою кількістю світлих, досить великих цяток. Шкірочка товста, дуже щільна і еластична, гладка, блискуча і масляниста.
М'якоть біла, з зеленуватим відтінком, в середині періоду зберігання – світло-кремова, щільна, дуже соковита і ароматна, відмінного збалансованого смаку.
РОСТОВІ ОСОБЛИВОСТІ ПЛОДУ: Дерево середньоросле з широко округлою кроною. Паросткоутворювальна здатність висока.
ЗАПИЛЮВАЧІ: цвітіння в середньопізні терміни. Диплоїд ,самобесплідний. Кращі запилювачі: Айдаред,Гольден Делішес, Антонівка звичайна, Кальвіль сніговий.
ЗИМОСТІЙКІСТЬ: зимостійкість середня.
СТІЙКІСТЬ ДО ХВОРОБ: стійкість до парші і борошнистої роси низька.
ОСОБЛИВОСТІ ЗБЕРІГАННЯ: у звичайному холодильнику плоди зберігаються 7-8 місяців, не в'януть. Транспортабельність висока.