ПОХОДЖЕННЯ: Поширений сорт в Європі, англійський сорт невідомого походження.
ТЕРМІНИ ДОЗРІВАННЯ: Знімна зрілість: у роках з типовим ходом вегетації на переломі вересня і жовтня. Пізній сорт.
РОСТОВІ ОСОБЛИВОСТІ: Дерево сильно зростає. Спочатку утворює досить вузьку крону з піднятими вгору гілками. Після вступу в плодоношення крона стає розлогою.
ХАРАКТЕРИСТИКА ПЛОДА / КВІТКА: Великий плід (50-70 г), овальний. Шкірочка бордова, в тепліші літа бордово-фіолетова або майже темно-синя. М'якоть дозрілого плоду жовто-зелена або жовта, досить щільна. Досить добре відділяється від кісточки. У плодоношення вступає рано, плодоносить дуже рясно і щорічно. Десертний і приготування кондитерських виробів.
СТІЙКІСТЬ До ХВОРОБ, зимостійкість: Сорт середньої чутливості до шарки і слабкою сприйнятливості до хвороб за винятком монилиоза, до якого чутливий.
ОСОБЛИВІСТЬ ЗБЕРІГАННЯ, транспортабельний: Транспортабельность висока.
Запилювачі: Стенлей, Емпресс.
ПОХОДЖЕННЯ: Поширений сорт в Європі, англійський сорт невідомого походження.
ТЕРМІНИ ДОЗРІВАННЯ: Знімна зрілість: у роках з типовим ходом вегетації на переломі вересня і жовтня. Пізній сорт.
РОСТОВІ ОСОБЛИВОСТІ: Дерево сильно зростає. Спочатку утворює досить вузьку крону з піднятими вгору гілками. Після вступу в плодоношення крона стає розлогою.
ХАРАКТЕРИСТИКА ПЛОДА / КВІТКА: Великий плід (50-70 г), овальний. Шкірочка бордова, в тепліші літа бордово-фіолетова або майже темно-синя. М'якоть дозрілого плоду жовто-зелена або жовта, досить щільна. Досить добре відділяється від кісточки. У плодоношення вступає рано, плодоносить дуже рясно і щорічно. Десертний і приготування кондитерських виробів.
СТІЙКІСТЬ До ХВОРОБ, зимостійкість: Сорт середньої чутливості до шарки і слабкою сприйнятливості до хвороб за винятком монилиоза, до якого чутливий.
ОСОБЛИВІСТЬ ЗБЕРІГАННЯ, транспортабельний: Транспортабельность висока.
Запилювачі: Стенлей, Емпресс.