Груша Кармен Опис
ПОХОДЖЕННЯ: Сучасний річний італійський сорт
ТЕРМІНИ ДОЗРІВАННЯ: Знімна зрілість настає в кінці липня за 25 днів до дозрівання груші сорту Вільямс (Williams).
ХАРАКТЕРИСТИКА ПЛОДА: Плоди великі, правильної грушеподобной витягнутої форми, масою 170-190 гр., Міцно тримаються на дереві. Шкірочка середньої товщини, гладенька, з темно-червоний рум'янцем на 40% від поверхні плоду, м'якоть ніжна біла, соковита, густа, масляниста, кисло-солодка з хорошим ароматом. Сорт не схильний до перезрівання і він має хороші органолептичні (метод визначення показників) якості.
РОСТОВІ ОСОБЛИВОСТІ СОРТИ: Дерево сильноросле з пірамідальною міцної кроною. Чи не загущувальну. Відмінна пристосованість до всіх типів підщеп.
Запилювачів: Вільямс, Микола Крюгер, Бере, Краснокутська.
Зимостійкість: Висока зимостійкість.
СТІЙКІСТЬ До ХВОРОБ: Сорт стійкий до парші.
ОСОБЛИВОСТІ ЗБЕРІГАННЯ: Тривалий Термін зберігання плодів, більш 2-х місяців.