Груша Вікторія Опис
ПОХОДЖЕННЯ: Цей осінній сорт отриманий в інституті зрошуваного садівництва, як гібрид сорту груші Бере Боск.
ТЕРМІНИ ДОЗРІВАННЯ: Знімна зрілість настає в середині - наприкінці вересня.
ХАРАКТЕРИСТИКА ПЛОДА: Плоди великі, правильної груші подібної форми, масою 200-250 гр., Плоди міцно тримаються на дереві. Шкірочка плоду груші Вікторія - середньої товщини, гладенька, може бути злегка оржавленной, в період знімною зрілості - зелена, при дозріванні - зеленувато жовта з невеликим рум'янцем, м'якоть ніжна біла, соковита, густа, масляниста, кисло-солодка з хорошим ароматом.
РОСТОВІ ОСОБЛИВОСТІ СОРТИ: Дерево середньоросле з округло- пірамідальної міцної кроною. Чи не загущувальну. Сумісний з айвою.
Запилювачів: Вільямс, Микола Крюгер, Бере Боск, Краснокутська.
Зимостійкість: Висока зимостійкість.
СТІЙКІСТЬ До ХВОРОБ: Сорт стійкий до парші.
ОСОБЛИВОСТІ ЗБЕРІГАННЯ: добре зберігається, при зберіганні не втрачає властивих їм смакових і товарних якостей 3-4 місяці.