Груша Вільямс літній Підщепа Айва Sido Опис
ПОХОДЖЕННЯ: Сорт отриманий в Англії в 1796 році від випадкового сіянця.
ТЕРМІНИ ДОЗРІВАННЯ: Літній сорт, дозріває 10-20 серпня, знімати необхідно за 10-15 днів до повної стиглості.
ХАРАКТЕРИСТИКА ПЛОДА: Плоди дуже великі, середній розмір плода 150-200 гр. Правильно грушоподібної форми, округлі, шкірка тонка, гладка, лимонно-жовта в період знімною зрілості плодів. М'якоть світло кремова, соковита, кисло-солодка з приємним мускатним ароматом. Відмінного десертного смаку.
РОСТОВІ ОСОБЛИВОСТІ СОРТИ: Дерево сильноросле з пірамідальною, середньої густини, добре облистянілій не симетричні кроною. Не сумісний з айвою.
Запилювачів: Цвіте в пізні терміни і досить довго. Квітки стійкі до несприятливих погодних умов. Кращі запилювачі: Вільям червоний, Парижанка. Бере Боск. Дессертная, Таврійська, Улюблениця Клаппа.
Зимостійкість: Зимостійкість достатня.
СТІЙКІСТЬ До ХВОРОБ: Сорт не стійкий до грибних хвороб.
ОСОБЛИВОСТІ ЗБЕРІГАННЯ: своєчасно зібрані плоди зберігаються в холодильнику до 40 днів.