Персик інжировим Сатурн (Saturn) Опис
ПОХОДЖЕННЯ: Десертний американський сорт персика з сплощеними плодами, інжировим типу, введень в культуру з 1980 року.
ТЕРМІНИ ДОЗРІВАННЯ: Сорт РАННИЙ II- ІIІ декада липня, -5 днів від Редхевена.
ХАРАКТЕРИСТИКА ПЛОДА: Плоди персика Сатурн жовтого кольору, з покривним червоним рум'янцем, і незвичайним досить привабливим плоским зовнішнім виглядом, середньою масою 100-130 гр.
М'ЯКОТЬ: М'якоть кремова, соковита, дуже солодка (4,9 бала). Кісточка добре відділяється від м'якоті, і дуже маленька.
Перевагою цього виду є, високі смакові якості.
Дегустаційна оцінка 4,5 бала.
СТІЙКІСТЬ До ХВОРОБ, зимостійкість: Урожайний, зимостійкий і стійкий до хвороб сорт.
ОСОБЛИВІСТЬ ЗБЕРІГАННЯ, транспортабельний: Транспортабельность хороша. Плоди призначені для вживання як в свіжому вигляді, так і для різних заготовок.